Kaalheid bij mannen

Michel De Meyer, Ivann Vermeer, Wout Bru, Gunther Levi, Nicolas Liébart, Filip D'haeze... BV's die het taboe doorbreken en na hun tricopigmentatie, haartransplantatie of een andere behandeling nu pronken met een volle haardos. Kaalheid bij mannen kan voor complexen zorgen en veel mannen lijden hieronder, maar het is helaas nog een groot taboe.

Zit niet met de handen in het haar. Dagelijks helpt Isabelle Nijs patiënten met een behandeling of haarwerk op maat.

Hieronder kan u het interview lezen met Isabelle Nijs in TV Familie (september 2021).

Kaal én knap

Naast een haartransplantatie en tricopigmentatie zijn er nog oplossingen om kaalheid te bestrijden. Zo heeft Isabelle Nijs (40), een kapsalon in Betekom met als specialisatie haarstukken, haarprotheses en extensions. Zij weet heel goed welke mentale gevolgen haarverlies kan hebben. 'Naast flink wat mannen, kampen ook vrouwen met gedeeltelijke of volledige kaalheid', zegt Isabelle. 'Ik help hen héél graag, maar ben tegelijk de laatste om te zeggen dat iemand een volle haardos moet hebben. Een kale man kan ook heel knap zijn.' Isabelle plaatst dus haarstukjes en -protheses die niet permanent zijn. 'Ik waarschuw mijn klanten vooraf heel goed: dit blijft iets artificieels, ook al wordt zo'n prothese met echt haar gemaakt. Je kan kiezen voor een volledige of een semi-prothese die wordt gelijmd of vastgemaakt met clips. Er zijn ook mensen die kampen met hormonale kaalheid. Dat kunnen we oplossen met een soort van tweede huid, een gedeeltelijk haarstukje dat wordt gekleefd.

Niet goedkoop

'De prijzen hangen af van de kwaliteit van het haar', aldus Isabelle. 'Dat begint van zo'n 550 euro en gaat tot 3.000 euro. Voor een haartransplantatie verwijs ik mijn klanten door. Dat kan voor iemand met minder haar een goede oplossing zijn, maar wie een dikke en volle haardos wil, zal zo niet geholpen zijn. Daarom vind ik het belangrijk om mijn klanten goed in te lichten. Vaak hebben ze al heel wat meegemaakt en is hun zelfvertrouwen aangetast. Ik wil dan ook dat ze geen spijt krijgen van zo'n grote beslissing.'

 

Artikel TV Familie 2021

Bericht gepubliceerd op
17/09/2021 - 12:00

Terug naar het overzicht

×